Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

By | Architecture, Design

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

The subtly different proportions of two concrete gables fronting a bank building in northern Germany create the illusion that one side is fatter than the other.

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

Strips of glazing outline the outer edge of both gables, so that even though one is taller the two elevations still appear to mirror one another from certain angles.

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

Berlin studio Stephan Braunfels Architekten designed the four-storey building for financial company Volksbank.

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

A glazed rotunda separates the two gabled wings and accommodates the entrance lobby.

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten

The building’s rear elevation features the same gabled facades as the front, although one projects further than the other to frame an open courtyard.

Volksbank Gifhorn by Stephan Braunfels Architekten