Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

By December 5, 2011 Architecture, Design, Materials

Spanish architects Cor & Asociados have completed a pearlescent music hall in a village near Alicante.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

Shimmering porcelain tiles clad the multi-purpose auditorium, which adjoins converted civil guards quarters to comprise the new two-storey music centre.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

Staircases encased within glass boxes link the existing U-shaped building to the extension.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

The new block encloses a central courtyard for open-air music rehearsals.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

Layered screens create overlapping fins on the interior walls of the auditorium, which are backlit in stripes.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados

Photography is by David Frutos.

Music Hall and House in Algueña by Cor & Asociados